Ürün Detayı

Mama Hazırlama Makinesi


Ürün Kodu: 1652
Detaylı Bilgi: 05332057226:

150 Lt, 200 Lt ve 250 Lt Kapasitelerde üretilmektedir. 

Ayarlanabilir özellikli dijital ısı göstergelidir.

- Tamamen AISI 304 kalite paslanmaz çelikten imal edilmiştir

- Tekerleklidir. Kolayca hareket ettirilebilir.

- Karıştırıcılıdır. Karıştırıcı çift devir ayarlı olup, hem süt hem de mama hazırlamada kullanılmaktadır. Hız ayarlayıcı Driver kullanılmaktadır.

- Karıştırıcının yüksek hız ayar seçeneği sayesinde toz mama topaklanmadan homojen olarak karıştırılmaktadır.

- Hazne yan duvarlar çift cidarlı ve poliüretan izolelidir. Kazan içerisindeki mama tamamen dağıtılıp bitene kadar aynı ısı derecesinde kalmasını sağlar.

- Mama kazanının alt kısmına yerleştirilen haznedeki ısıtma suyu, 380 volt elektrik ile çalışan ve hazne kapasitesine uygun büyüklükte 2 adet elektrikli rezistans vasıtasıyla ısıtılır ve ısıtılan su ile de  kazan içerisindeki mama-süt (Yakmadan-Benmari Usulü) sağlıklı olarak istenilen ısı derecesine getirilir.

- Isıtma sistemi 380 volt ,hazne kapasitesine uygun büyüklükte 2 adet elektrikli rezistans ile çalışmaktadır. Termik manyetik şalterler mevcuttur. Isıtma

işlemini yaparken karıştırıcısı sayesinde sütün her cm2 sini eşit sıcaklıkta ısıtır.

- Hazne içerisine konan mama-süt 60-65 C’ye ısıtılır, 30 dakika aynı ısıda bekletilerek pastorizasyon sağlanır. Pastorizasyon bitiminde, haznenin alt bölümünde bulunan sıcak su boşaltılır  ve yerine soğuk su bağlantısı  yapılır. Yapılan soğuk su  devir daimi ile hazne içerisindeki mama-süt istenilen ısı derecesine (38-42 C ) getirilir. Kazan, içerisindeki ürün ısı derecesi isteğe göre ayarlanabilir özelliktedir.

- Eğer ürün pastörize edilmek istenmez ise ; hazne içerisindeki mama - süt  istenilen ısı derecesine (38-42 C ) getirilerek servis edilir.

- Isıtma suyu haznesindeki su miktarı eksildiğinde ısıtma sistemi çalışmaz ve sesli uyarı verir.

Bu sayede ısıtma sistemindeki elektrikli rezistanslar oluşabilecek arızalara karşı korumaya alınmıştır.

- Elektrik tahrikli boşaltma tabancalıdır. Boşaltma tabancası makine üzerine yerleştirilen şarj edilebilen Akü sayesinde çalışır.

- Ürün dağıtım süresince kazan içerisindeki ürün ısısı dijital ekrandan takip edilebilmektedir.

- Ürün haznesi çift cidarlı ve izoleli olduğundan, dağıtım süresince hazne içerisinde bulunan ürün sabit sıcaklıkta muhafaza edilir. Dış ortam hava

şartlarından etkilenmez.

- Akü şarjı zaman ayarlıdır. Makina elektriğe bağlandığında  Akü şarj etmeye başlar ve şarj tamamlandığında elektriği kendiliğinden keser. Bu sayede, Akünün gereğinden uzun süre şarjda kalmasından dolayı olası zararlar engellenmiş olur. 

- Bütün hareketli aksamın aşağıya yerleştirilmiş olması ve paslanmaz çelik yüzeyi sayesinde temizlenmesi son derece kolaydır. İş bitiminde kazanın içerisi yıkanır , boşaltma tabancası kazan içerisinde bulunan yuvasına takılır ve devir daim çalıştırılır. Bu sayede bütün hattın da temizliği yapılmış olur. Kirli su altta  bulunan tahliye vanası sayesinde kolayca boşaltılır ve temiz su ile durulanır.